Pretraga
Asortiman
  Menu Close

  Roca

  Roca u Hrvatskoj

  Roca Croatia d.d. jedini je domaći proizvođač sanitarne keramike u Hrvatskoj.

  Tvrtka sa sjedištem u gradiću Zaprešić, nekoliko kilometara zapadno od Zagreba, osnovana je davne 1953. godine. Tada započinje s proizvodnjom keramičkih pločica i porculanskog posuđa da bi dvije godine kasnije djelatnost proširila i na sanitarnu keramiku.

  1958. godine tvrtka doseže vrhunac iskorištenosti svojih kapaciteta, a stručni i tehnički kadar je na temelju četverogodišnjeg iskustva spreman za razvijanje novih tehnologija i oblikovanje proizvoda. Prve sanitarne artikle javnost ima priliku vidjeti iste godine na Zagrebačkom velesajmu.

  Razdoblje do 1970. godine obilježeno je brojnim ulaganjima u unapređenje tehnoloških rješenja, dok su 70-te godine više u znaku investicija u modernizaciju. Tako 1972. godine počinje rekonstrukcija Sanitarije gdje se uvode nove peći, dok se već sljedeće godine pušta u pogon nova plinsko-mazutna stanica. 1977. godine počinje izgradnja tvornice u Dvoru, a samo godinu dana kasnije i izgradnja tvornice u Orahovici.

  Ratna previranja 90-tih godina značajno utječu na status i poslovnu uspješnost tvrtke. S jedne strane dolazi do gubitka dijela tržišta, a s druge strane do stagnacije u razvoju i tehnologiji.

  1991. godine tvrtka mijenja ime u INKER te godinu dana kasnije postaje dioničko društvo. Nova vlasnička struktura tijekom kasnih 90-tih pa sve do danas modernizacijom proizvodnje poboljšava kvalitetu i dizajn proizvoda što otvara mogućnosti za novi uzlet i osvajanje tržišta europskih zemalja.

  2006. godine španjolska grupacija ROCA Corporacion Empresarial S.A. preuzima INKER. Dolaskom ROCA-e povećava se kapacitet proizvodnje ulaganjem u nove linije sanitarne keramike te započinje osuvremenjavanje svih procesa u tvrtki.

  Naši proizvodi  su prisutni u gotovo svakom kućanstvu, školi, bolnici, ustanovi i hotelu u Hrvatskoj.

   

   

  Sortirajte kao
  Prikaz po stranici

  PISOAR ROCA MINI DOVOD VODE S GORNJE STRANE

  553903
  Roca Mini je pisoar izrađen od sanitarnog porculana s dovodom vode s gornje strane pisoara.

  WC ŠKOLJKA ADELE ODVOD U POD

  554399
  Wc školjka Adele odvod u pod

  WC ŠKOLJKA ROCA DEBBA PODNA SA DVOJNIM ODVODOM

  553126
  WC školjka Roca Debba podna

  WC ŠKOLJKA ROCA DEBBA VISEĆA

  553125
  WC školjka Roca Debba viseća

  WC ŠKOLJKA ROCA DEBBA ZA MONOBLOK ODVOD U POD

  553149
  WC školjka Roca Debba za monoblok sa odvodom u pod.

  WC ŠKOLJKA ROCA DEBBA ZA MONOBLOK ODVOD U ZID

  553133
  WC školjka Roca Debba za monoblok sa odvodom u zid.