Menu
Košarica

Roca

Roca u Hrvatskoj

Roca Croatia d.d. jedini je domaći proizvođač sanitarne keramike u Hrvatskoj.

Tvrtka sa sjedištem u gradiću Zaprešić, nekoliko kilometara zapadno od Zagreba, osnovana je davne 1953. godine. Tada započinje s proizvodnjom keramičkih pločica i porculanskog posuđa da bi dvije godine kasnije djelatnost proširila i na sanitarnu keramiku.

1958. godine tvrtka doseže vrhunac iskorištenosti svojih kapaciteta, a stručni i tehnički kadar je na temelju četverogodišnjeg iskustva spreman za razvijanje novih tehnologija i oblikovanje proizvoda. Prve sanitarne artikle javnost ima priliku vidjeti iste godine na Zagrebačkom velesajmu.

Razdoblje do 1970. godine obilježeno je brojnim ulaganjima u unapređenje tehnoloških rješenja, dok su 70-te godine više u znaku investicija u modernizaciju. Tako 1972. godine počinje rekonstrukcija Sanitarije gdje se uvode nove peći, dok se već sljedeće godine pušta u pogon nova plinsko-mazutna stanica. 1977. godine počinje izgradnja tvornice u Dvoru, a samo godinu dana kasnije i izgradnja tvornice u Orahovici.

Ratna previranja 90-tih godina značajno utječu na status i poslovnu uspješnost tvrtke. S jedne strane dolazi do gubitka dijela tržišta, a s druge strane do stagnacije u razvoju i tehnologiji.

1991. godine tvrtka mijenja ime u INKER te godinu dana kasnije postaje dioničko društvo. Nova vlasnička struktura tijekom kasnih 90-tih pa sve do danas modernizacijom proizvodnje poboljšava kvalitetu i dizajn proizvoda što otvara mogućnosti za novi uzlet i osvajanje tržišta europskih zemalja.

2006. godine španjolska grupacija ROCA Corporacion Empresarial S.A. preuzima INKER. Dolaskom ROCA-e povećava se kapacitet proizvodnje ulaganjem u nove linije sanitarne keramike te započinje osuvremenjavanje svih procesa u tvrtki.

Naši proizvodi  su prisutni u gotovo svakom kućanstvu, školi, bolnici, ustanovi i hotelu u Hrvatskoj.

 

 

Filters
Sortirajte kao
Prikaz po stranici

WC ŠKOLJKA ADELE ODVOD U POD

554399

Wc školjka Adele odvod u pod

WC ŠKOLJKA ROCA NEXO VISEĆA

553009

WC školjka Roca Nexo viseća

UMIVAONIK ROCA DEBBA 600 MM

553132

Umivaonik Roca Debba 600 mm

UMIVAONIK ROCA DEBBA 550 MM

553131

Umivaonik Roca Debba 550 mm